In Memoriam av vår skyttekamrat Bosse Ormeryd

Jag ringer min gamle polare och arbetskamrat Bosse Ormeryd den 25 februari kl.17.50.
Du kan inte nå det önskade numret nu försök senare. Bosse svarar inte.

Han tog de första stegen i Solna Hagalund. Men började kicka boll på grusplanen vid barnrikehusen på Skagersvägen i Årsta. Livet tog fart där i Årstaskogen, på Årstafältet, och med cykelspeedway vid Ödledammen (under nuvarande Globen). Helgens äventyr i djungeln och på sjörövarhaven och vilda västern, matiné på Årstatorget.
Smygrökningspaus. Sommarbarn i Katrineholmstrakten. Ungdomsgården. Tjejtjusare. Boxning. Grundskolan.
Ett liv solidariserat med sina jämlikar ur arbetarleden. Moppe gasande, och lättviktare. Slukade nutiden och klassfrågor. Tröskade all historia och världspolitik och andra världskrigets alla slag. Drog slutsatsen att det var stalinskommunismen som räddade världen från nazismen. Han började  på DN i Klara som handsättare på Dagens Nyheter.
Avverkade lumpen i flottan på ubåt.
Damer och barn.
En kort sejour på ett kommunistorienterat media med massor av dagens kändis-kulturpolitisktkorrekta medarbetare.   Åter i moderhuset  nu i Marieberg och en mycket aktiv facklig agitator. Skakade hand med Castro i Havanna, Kuba.  Körde trav på Solvalla för Fylking. Chefredaktör för den omdiskuterade  lokala typograffacktidningen Humlan, som inte bara var efterfrågad av Dagens Nyheters företags anställda utan också hos alla svenska rikstidningar. Han körde motorcykel på en av de tyngsta maskinerna.
Ständig motståndare till det svenska korrupta samhällets politiker som aldrig kunde svara ärligt på frågor.
Mitt när livet leker slog en stroke till. Men han reste sig på nio precis som i ringen. Han tog tillbaka livet som den Bajare han var och började köra hoj igen och bytte till en sportigare bil. Och till AIK!?

Jag ringer igen: ”Du kan inte nå det önskade numret, försök senare.”

Bosse kilade vidare 26 februari.

Conny Pettersson